Amerika’da yaşama fırsatı nasıl mümkün olabilir ?

Amerika’da yaşama fırsatı nasıl mümkün olabilir ?
Amerika’da yaşama fırsatı nasıl mümkün olabilir ? admin
Bu içerik 72 kez okundu.

 

 

Yeterli maddi imkanları olanlar için Amerika’da yaşama fırsatını yakalamak nispeten biraz daha kolay bir durum. E-2 vizesi ile Amerika’da yaşamak için yapılması gereken birkaç adım var. Eğer bu adımları eksiksiz yerine getirir ve yeterlilik şartlarını taşırsanız E-2 vizesi ile Amerika’da yaşamaya başlayabilirsiniz.

 

E-2 vizesi ile Amerika’da yaşamak mümkün. Maddi durumu iyi olan kişiler Amerika’da yatırım yaparak bu vizeye sahip olabiliyorlar. Dikkat edilmesi gereken şartlardan biri bu vizeyi almak isteyen kişinin vatandaşı olduğu ülke ile Amerika arasında ticari yönden herhangi bir sorun olmaması gerekiyor. Bilindiği üzere İran ve Kuzey Kore Amerika ile hiçbir şekilde bir ticaret anlaşmasına sahip değiller. Bu yüzden bu ülke vatandaşlarının E-2 vizesi ile Amerika’da yaşayabilmeleri mümkün değil. E 2 vizesi hakkında hukuksal ve tam bilgiler bu adreste ayrıntılı bulunmaktadır: http://lawapj.com/tr/e-2-vizesi-e1-amerika-yatirimci-vizesi/

 

Yatırım yapılmak istenen şirketinin en az yarı hissesinin de yatırım yapacak olan kişinin vatandaşı olduğu ülke vatandaşlarına ait olması gerekiyor. Yani bir bakıma kendi vatandaşlarınızın sahibi olduğu bir şirketi yatırım yapmanız gerekiyor. Türk vatandaşları için, yarısının Türklerin elinde olan bir şirkete yatırım yapmaları gibi bir durum söz konusu.

E-2 vizesi ile Amerika’da yaşamak isteyen insanlar belli kriterleri yerine getirmek durumundalar. Bunlardan bir tanesi de yatırım yapacakları şirkette üst düzey bir yönetici pozisyonunda olmaları gerekmekte. Bunun sebebi ise şirkete yatırım yaptıktan sonra başka işlerle uğraşmayıp, yatırım yaptığınız şirkete odaklanmanız ve onu iyi bir yere getirmek için çalışmalara devam etmeniz için. Yapılacak yatırımın miktarı E-2 vizesini alırken belirlenmekte. Bu yatırım için herhangi bir alt sınır bulunmuyor. Değerlendirilen tek konu yapılacak olan yatırımın, yatırımı yapacağınız şirket için yeterli düzeyde olup olmadığı.

 

Yatırım yapılacak şirket, ticari anlamda risk altında bulunan bir şirket olmak durumunda. Yani başka bir değişe yatırıma ihtiyacı olan ve kar etmeyi amaçlayan bir şirket. Bununla birlikte şirketin mahkemelik bir durumunun da olmaması gerekiyor. E-2 vizesi ile Amerika’da yatırım yapacak olan kişiler için ana amaç bu işletmeyi geliştirmektir. Yapılacak olan yatırımın Amerikan ekonomisine olumlu bir katkı sağlaması da gerekmektedir.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500